skip to Main Content

INZ nastavlja biti podrška udruženjima žena oboljelih od karcinoma dojke na području ZDK

Nakon uspješne saradnje kroz projekat „Od spoznaje do liječenja- žene glavni nosioci prava na zdravlje u BiH“, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica nastavlja biti podrška udruženjima žena oboljelih od karcinoma dojke na području ZDK.

U oktobru, mjesecu borbe protiv karcinoma dojke, dogovorena je daljnja saradnja s udruženjima, koja će i ubuduće, svako na svoj način, nastaviti raditi na promociji značaja redovnih preventivnih pregleda dojki.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane kroz projekat „Od spoznaje do liječenja- žene glavni nosioci prava na zdravlje u BiH“ obezbjedio je promotivne materijale za predstojeće aktivnosti povodom „ružičastog oktobra“ i poklone za članice svih udruženja.

Udruženje „Nismo same“ Visoko započelo je s edukacijom i senzibilizacijom žena na području općine Visoko, kako bi što više animirale žene da obavljaju redovne preventivne preglede, uz ugodno druženje te razmjenu iskustava.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane tokom cijele godine radi na edukaciji i podizanju svijesti javnosti o značaju redovnih preventivnih pregleda te promovira zdrave stilove života s ciljem očuvanja zdravlja.

Back To Top