skip to Main Content

INZ na regionalnoj ICT konferenciji RISK 2019.

U hotelu Hills na Ilidži po prvi put je u BiH održana jedna od najpoznatijih regionalnih ICT konferencija RISK 2019 u organizaciji Real Security.

Konferenciji su prisustvovali stručnjaci iz oblasti sistemskih integracija, IT konsultanti, predstavnci vlade, telekom operateri, prodavači i predstavnici svjetski poznatih IT kompanija – McAfee, Netwrix, FireEye, Micro Focus, EMC, Carbon Black, Forcepoint, LANACO, BeyondTrust, Allied Telesis i još mnogo njih.

Na konferenciji osim prezentacija, organizovane su i radionice, zatim svi učesnici su mogli direktno kontaktirati sa predstavnicima navedenih kompanija, i informisati se o najnovijim rješenjima iz područja informatičke sigurnosti, od upravljanja identitetom, napredne prevencije prijetnji, SIEM-a, sigurnosti aplikacija, UEBA, CASB-a, klasifikacije podataka, DLP-a, do praćenja korisnika i logova.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) Sead Begagić i Fahrudin Salčinović, a u cilju poboljšanja informatičke sigurnosti Instituta i poboljšanja upravljanja rizikom u ICT oblasti.

 

 

Back To Top