skip to Main Content

INZ Besplatni pregledi kože – jesenja faza

Institut za zdravlje i sigurnost hrane organizuje drugu, jesenju fazu pregleda kože, te u saradnji sa dermatolozima iz Kantonalne bolnice Zenica planira obaviti besplatni pregled – skrining (screening) – na melanom kože.

UPDATE 10.10. 09.00h: Obavještavamo zainteresovane da su SVI termini za pregled kože, prema mogućnostima rasporeda ljekara iz KBZ i raspoloživom tajmingu i rasporedu akcije u samom institutu POPUNJENI u jesenjoj akciji, te više nije moguće rezervisati termin, niti se prijavljivati. Kao i svake godine broj onih koji žele obaviti pregled u odnosu na raspoložive kapacitete je višestruko veći. Vaš INZ

 

Napominjemo da svi oni koji imaju sumnjive lezije ili sumnjaju na neke promjene kože mogu da se obrate svom porodičnom ljekaru, koji će ih uputiti na pregled kože u KBZ.

Čak iako ste se odgovorno ponašali ovo ljeto na suncu, nakon intenzivnog izlaganja sunčevom zračenju, pravi je trenutak da obavite pregled kože kod dermatovenerologa koji će procijeniti prirodu i značaj eventualno nastalih promjena.

Rizici negativnog sunčevog zračenja ne prestaju sa ljetnim temperaturama, jer i u toku oblačnih dana 50 posto negativnih UV zraka prodire na površinu zemlje, pa je oprez potreban čak i u jesenjem i zimskom periodu.

Na besplatni preventivni pregled – skrining na melanom kože mogu se prijaviti samo osobe starije od 18 godina, i to isključivo

putem telefona 032 448-008 od 8 do 14 sati.

Broj prijava je ograničen.

Pregledi će biti obavljeni u prostorima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici, ulica Fra Ivana Jukića 2, (zgrada Poliklinike, kod stadiona Bilino polje, 3 sprat).

Svi prijavljeni će dodatno imati priliku da razgovaraju i posavjetuju se sa dermatologom.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane

Back To Top