skip to Main Content

Gost INZ-a profesor Alkhazim Alghamdi iz Saudijske Arabije

U posjeti Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica danas (petak) je boravio Ahmad bin Abdullah Alkhazim Alghamdi, direktor Naučno-tehnološke jedinice za Univerzitetu Kraljevine Saudijske Arabije.  Uvaženi gost je internacionalno poznati istraživač i naučnik iz oblasti pčelarstva i meda, a u Bosni i Hercegovini boravi na poziv organizatora dva skupa koji se održavaju u Zenici i Sarajevu ovog vikenda.
Sa gostom su razgovarali direktor INZ-a dr. Senad Huseinagić, rukovoditelj Zavoda za veterinarstvo i član UO INZ Muhamed Gladan, menadžer za kvalitet Benjamin Čaušević i Azra Sinanović iz Zavoda za vetrrinarstvo.  Razgovarano je o iskustvima i angažmanu gosta, kao i ovoj djelatnosti u  Saudijskoj Arabiji, te konceptu rada i djelovanju INZ-a u bh. zdravstvenom sistemu.
Profesor Alkhazim Alghamdi je supervizor Programa Nacionalnog plana za nauku, tehnologiju i inovacije i direktor Jedinice za nauku i tehnologiju i istraživanje pčela na Univerzitetu Kraljevine Saudijske Arabije, te pomoćnik generalnog sekretara Arapske pčelarske federacije i predstavnik Saudijske Arabije u Federaciji.  Danas (petak) učestvuje na skupu za pčelare ZDK u Zenici, a od sutra na sedmom međunarodnom Kongresu o pčelarstvu koji se održava u Sarajevu.
Back To Top