skip to Main Content

FOTO-VIDEO: Predavanje INZ-a o zdravim životnim navikama i ishrani

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica neprestano radi na unaprijeđenju zdravih životnih navika različitih grupa građana i cjelokupne populacije. Jedan od vidova pomoći sugrađanima jesu radionice na određene teme, koje organizuju i priređuju stručnjaci INZ po planu Instituta, ali i na poziv udruženja, škola, institucija i slično.

Na poziv Sportskog društva Winner Zenica u prostorima ovog društva u sali “Papirna” održana je radionica o zdravim životnim navikama i prehrani, koju je priredila nutricionistica INZ, magistrica Maja Trifković. Saradnja Winnera i INZ je uspostavljena ranije, a predavanje je upriličeno na poziv instruktorice fitnessa mr. Darije Jermol-Jonjić.

Uz niz konkretnih primjera tokom rada nutricionistice, predavanje je sadržavalo konkretne primjere, stručna pojašnjenja koja trebaju razbiti zablude i dezinformacije o pravilnoj prehrani i dijetama, koje su u velikoj mjeri dostupne i raširene na internetu i društvenim mrežama.

Na kraju predavanja, polaznice Fitnessa za žene Winner postavljale su pitanja, tražile savjete i razgovarale sa nutricionisticom Trifković o svemu što ih je interesovalo u vezi životnih prehrambenih navika i njihove praktične primjene u svakodnevnom životu.

INZ

Back To Top