skip to Main Content

FOTO: Tim INZ-a podržao UBM Mokušnice 2018.

Tim Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je učestvovao u pratećem programu, kao partner i prijatelj projekta – UBM takmičenja u basketu 3×3, koje se održava jednom godišnje u Zenici, u naselju Mokušnice.

Cilj i misija organizatora je da okupi mlade sportaše iz cijele Bosne i Hercegovine kako bi se na fer i korektan način takmičili, družili i lijepo proveli. Kroz trodnevni događaj promoviše se bitnost sporta i zdravog života, te inspirišu i motivišu mladi da se uključe u sportske aktivnosti, što je jedan od primarnih ciljeva aktivnosti i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane. Učesnici UBM-a danas su mogli upoznati neke od aktivnosti INZ-a, koje im je predstavio tim Školske higijene INZ-a.

UBM događaj se sastoji iz dva dijela: Dobra strana ulice (sportsko – edukativna radionica za predškolski i školski uzrast) Basket 3×3 takmičenje koje se igra po FIBA3x3 pravilima.
Ove godine turnir ima tri kategorije : UBM FIBA 3×3 Endorsed Seniori, UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole. Pored timskih takmičenja planirana su i individualna takmičenja za publiku. UBM se održava u Zenici, 27. do 29. jula.

Back To Top