skip to Main Content

FOTO: Predstavnici INZ-a na skupu “Skrining mamografija – pregled koji život znači” u Banjoj Luci

Danas je u Banjoj Luci održan Okrugli stol „Skrining mamografija – pregled koji život znači“. Na Okruglom stolu, kojeg je organizovala tamošnja Javna zdravstvena ustanova Dom +zdravlja Banja Luka učestvovali su i predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Na početku cjelodnevnog programa upriličena je posjeta Odjeljenju radiološke i ultrazvučne dijagnostike JZU „Doma zdravlja“ u Banjoj Luci. dok je oficijelni dio programa u maloj vijećnici Banskih dvora započeo pozdravnom riječi domaćina i organizatora skupa Doc. dr sci. med. Nevene Todorović, direktorice JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci i Prim. dr Vesne Blagojević, načelnika Službe za specijalističke konsultacije.

U današnjem programu teme i predavači su bili i sa prezentacijom „Radiološke i ultrazvučne dijagnostike u JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci nekad i sad“ dr. Zoran Radulović, spec. radiologije, šef Odjeljenja za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci, prezentacija „Značaj skrinig mamografije u dijagnostici malignih oboljenja dojke“ prof. dr sci. med. Saše Vujnovića, spec. radiologije, načelnika Zavoda za kliničku radiologiju UKC RS, šef Katedre za radiologiju i nuklearnu medicinu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, predsjednik Komore doktora medicine i osnivača i predsjednika Udruženja radiologa RS.

Upriličene su i prezentacija „Skrining mamografija u Srbiji – iskustva“ dr Jelene Simović, spec. radiologije, Opšta bolnica Sremska Mitrovica, prezentacija „Mamografski skrining program u ZDK – iskustva“ dr. Selvedina Sarajlić – Spahić, spec. porodične medicine, načelnice Službe za promociju zdravlja, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, kao i prezentacija “Preventivni pregledi – Za tvoje dobro” prim. dr Mladena Šukala, spec. porodične medicine, načelnika Centra za prevenciju bolesti i promociju zdravlja.

Predavači i organizatori su dali i izjave za veliki broj prisutnih medija, a u drugom dijelu dana je obavljana veoma živa i konstruktivna rasprava i dijalog o iskustvima svih aktera. Foto: S. Begagić

Back To Top