skip to Main Content

FOTO: Predstavnici INZ-a na Prvom međunarodnom simpozijumu “Prevencija je temelj zdravlja” u Banja Luci

U periodu 24.-26.05.2024. godine u organizaciji JZU „Dom zdravlja“ u Banja Luci i u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Banja Luci održava se Prvi simpozijum sa međunarodnim učešćem pod nazivom „Prevencija je temelj zdravlja“ u JU „Banski dvor – Kulturni centar.

 Povodom obilježavanja 30 godina samostalnog rada i postojanja Doma zdravlja Banja Luka održana je i izložba medicinskih starina u izložbenom prostoru Kamene kuće na tvrđavi Kastel pod nazivom „Medicina kroz istoriju“.

Namjera organizatora je okupiti eminentne stručnjake iz raznih oblasti medicine, koji će održati predavanja i učestvovati na panel diskusijama i radionicama. Prisutni su zdravstveni profesionalci iz naše zemlje i iz regiona sa fokusom na prevenciju koja je zlatni standard za očuvanje zdravlja stanovništva.

Ovaj međunarodni događaj biće akreditovan od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske prema važećem Pravilniku.

Na Simpozijumu učestvuju prim. dr. Senad Huseinagić, prim. dr. Selvedina Sarajlić-Spahić, prof. dr. Nino Hasanica, dr. Elma Kuduzović, Sead Begagić i Nada Huseinspahić.

Tokom Simpozijuma predstavnici INZ-a uspostavili su niz inicijalnih saradnji koje će u narednom periodu biti realizovane.

Back To Top