skip to Main Content

FOTO: Obilježen Dan borbe protiv HIV/AIDS

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici u saradnji sa Udruženjem studenata medicine u Bosni i Hercegovini, Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i Infektivnim odjelom Kantonalne bolnice Zenice danas su, povodom prvog decembra, Dana borve protiv HIV/AIDS (više na linku OVDJE) organizirali brojne aktivnosti.

Sve projektne aktivnosti su primarno usmjerene na osobe mlađe životne dobi, učenike srednjih škola i studente, kao najrizičniju grupu.

Tako je za danas od 10 do 14 na dva lokaliteta (UNZE i KBZ) organizirano testiranje za studente Univerziteta u Zenici, kao i info-pult sa promotivnim i edukativnim materijalom na Medicinskom fakultetu. U atriju fakulteta organizirano je simbolično puštanje balona koje simbolizira broj oboljelih u FBiH tokom prošle godine.

U Gradskoj biblioteci Zenica održano je predavanje za učenike srednjih škola (sa info pultom). U večernjim satima planirano je predavanje u Amfiteatru  Medicinskog i Metalurško-tehnološkog fakulteta, kao i Radionica “Da li sam HIV pozitivan?” na UNZE.

Back To Top