skip to Main Content

FOTO: Nutricionistica INZ predavač na Ljetnoj školi Medicinskog fakulteta UNZE

Trećeg dana Summer school – Ljetne škole u organizaciji Medicinskog fakulteta UNZE, predavanje učesnicima je održala nutricionistica INZ Maja Jonjić-Trifković.

Tema njenog predavanja je bila “Dealing with obesity: Healthy habits for healthy employees”, odnosno predstavljanje rezultata projekta “Zdrave navike za zdrave radnike”, kao i o suočavanju sa gajaznošću danas, te kako je prevenirati, kao i općenite informacije i podaci o epidemiji gojaznosti.

Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici tokom ove sedmice organizuje Ljetnu školu „Izazovi zdravog starenja na Zapadnom Balkanu“. Osnovni cilj ljetne škole je povezivanje svih profesionalaca iz oblasti zdravstva i medicine koji su zainteresovani za temu Zdravog starenja.

Učesnici su zdravstveni radnici iz SAD, Irske, Grčke, Finske, Albanije, Belgije i BiH. U okviru Ljetne škole održava se naučna konferencija na temu „ Izazovi zdravog starenja na Zapadnom Balkanu“.

Ranije ove sedmice učesnici su bili predavači Nino Hasanica i Benjamin Čaušević, dok su zaposlenici Službe za školsku higijenu INZ-a pored video prezentacije o radu Službe, praktično prikazali preventivne preglede kod učenika osnovne škole.

 

Back To Top