skip to Main Content

FOTO: Kuduzović i Hasanica u programu PK “Novi lideri ZDK”

Elma Kuduzović, rukovoditeljica Odjeljenja za promociju zdravlja i Nino Hasanica, načelnik Službe za školsku higijenu, dvoje su predstavnika Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, koji su tokom današnjeg (utorak) programa u Privrednoj komori Zeničko-dobojskog kantona primili certifikate o završenom “Programu za mlade poslovne ljude – Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona”.

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država je organizovala Program, koji je realizovan u saradnji sa istaknutim institucijama, organizacijama i kompanijama sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Ideja je potekla od sličnog programa koji Privredna komera Naples iz Floride, SAD, uspješno organizira već više od 40 godina.

Tokom završnog dijela programa, Institut za zdravlje i sigurnost hrane je predstavio način svog rada, ovlasti i poslove koje radimo za zajednicu, a potom su učesnici Programa postavljali pitanja. Prezenter aktivnosti INZ-a bio je menadžer za kvalitet INZ-a Benjamin Čaušević. Na kraju skupa učesnicima su se obratili direktorica PK ZDK Diana Babić i preko interneta – Hasan Kajtezović iz KBSA.

“Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona” je posebno osmišljen program prepoznavanja i umrežavanja novih liderskih snaga na području ZDK. Polaznici ovog programa su bili mladi i perspektivni zaposlenici iz javnog i privatnog sektora u dobi od 21 do 40 godina. Kroz desetak sesija koje su održane u najvažnijim i najistaknutijim institucijama, organizacijama i kompanijama Zeničko-dobojskog kantona, polaznici su imali priliku da se upoznaju sa njihovom organizacijom, poslovanjem i funkcioniranjem.

Od polaznika se očekuje da stečeno znanje, informacije i Konkecije ostvarene u ovom Programu koriste za dobrobit cijele zajednice. Ciljevi programa su – Učesnici su dobili vrijedne informacije, te naučili o organizaciji i funkcioniranju kantonalnih i lokalnih izvršnih institucija (kulturnih, obrazovnih i zdravstevnih), medija, privrednih subjekata itd. Izgrađena jaka lokalna mreža između svih učesnika u programu, produbljene veze između javnog i privatnog sektora. e Institucije i organizacije prepoznate i priznate kao podrška mladim profesionalcima i kompanijama u ZDK. Sesije su održane u periodu od maj-juni 2022, na različitim lokacijama tj.u institucijama/organizacijama koje su se uključile u ovaj Program.

Back To Top