skip to Main Content

FOTO: INZ za najmlađe na “Šetnici osmijeha” u Zenici

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je i ove godine učestvovao na programu za najmlađe “Šetnica osmijeha”, najmlađe upriličenom na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici. Organizatori festivala “Tropik team event” Zenica i “Zenica summer fest” su okupili stotine mališana u druženju sa maskotama svojih omiljenih likova iz crtanih filmova, interaktivnim kreativnim igrama i zabavnim radionicama.

Trg je pretvoren u najšareniju i najveseliju „šetnicu osmijeha“ sa mnoštvom igara, omiljenih likova iz crtanih filmova, zabave i plesa. Šarenoliki promo-štand priredili su članovi tima Službe za školsku higijenu INZ-a. Mališani su kroz interaktivnu radionicu učili o oralnom zdravlju i higijeni, te zaštiti od sunca.

Radionice su interaktivne, a kao sredstva za rad koristi se veliki pokazni model vilice i zuba i velike četkice za pranje zuba, što doprinosi zainteresovanosti mališana za temu radionice. Uporedo sa ovom aktivnosti, provodi se edukacija o važnosti zaštite od sunca uz prigodan zdravstveno-odgojni materijal – bojanke za djecu.

Pored toga, mališani su imali priliku, da se uče ples sa Zumba fitnes trenericama ili druže i upoznaju sa vatrogascima, policajcima, ljekarima i osobljem hitne pomoći, koji su predstavili svoja zanimanja i opremu.

Back To Top