skip to Main Content

FOTO: INZ učestvovao na “Ekranovom” Festivalu hobija i zanimanja

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je bio jedan od učesnika Festivala hobija i zanimanja, koji je proteklog vikenda održan u Zenici.

Organizator “Family centar Ekran” Zenica je na jednom mjestu okupio kreativce, freelancere, školske I vanškolske institucije, organizacije i udruženja, koji su u dvodnevnom program imali priliku predstaviti svoje aktivnosti, kao i mališane iz Zenice i drugih gradova upoznati sa mogućnostima vannastavnih aktivnosti, ali Ih i bolje pripremiti za povratak u školske klupe.

Služba za školsku higijenu je predstavljala Institut za zdravlje i sigurnost hrane, te je u “Ekranu” svim zainteresovanim mališanima prezentirala mali djelić svojih aktivnosti.

Obavljani su preventivni pregledi lokomotornog sistema, pregled stopala pomoću podoskopa, kojim se može odrediti mogući deformitet, kao i tačan stepen spuštenosti stopala.

Osim toga, djeca sui mala priliku obaviti preventivni pregled vida, ali I učestvovati u interaktivnoj radionici o očuvanju oralnog zdravlja. Zabilježen je značajan odziv mališana i njihovih roditelja koji su iskoristili priliku, te proveli dio vikenda sa našim zaposlenicima, obavljajući i korisne preventivne preglede.

Back To Top