skip to Main Content

FOTO: INZ u društvu najvećih i najboljih u BiH

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica ove godine je bio učesnik manifestacije i projekta “100 najvećih u BiH”, koja je proteklih dana, po 33. put, realizirana u Sarajevu. Na svečanosti, na kojoj su dodijeljena priznanja za najbolje kompanije, direktor INZ-a prim.dr. Senad Huseinagić je od organizatora primio zahvalnicu za pomoć u realizaciji projekta.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane je kraj 2019. dočekao sa 132 zaposlenika, te ostvarenim prihodom od 5, 37 miliona KM, uz podatak da od osnivanja instituta prihod kontinuirano raste. Bitno je istaći da INZ značajan dio svojih prihoda ostvaruje na tržištu Federacije BiH, što ga značajno izdvaja od ostalih, sličnih institucija.

Ovaj projekt tradicionalno organizuju Poslovne novine u suorganizaciji s Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, ove godine uz pokroviteljstvo kompanije EuroExpress. Analize i rangiranja kompanija tradicionalno radi najveća bonitetna agencija LRC Sarajevo, na osnovu posljednjih predatih završnih računa nadležnim agencijama.

Iako je zbog pandemije novog koronavirusa, te epidemioloških mjera koje su na snazi, sama ceremonija urađena na specifičan način i određene limite, uokviru cijelog projekta vodeći privrednici preko 1.500 kompanija imali su priliku predstaviti se kroz višemjesečnu medijsku i digitalnu kampanju.

Kompanije se potom rangiraju u TOP 100 po prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka u 2019. godini, a urađene su i svojevrsna analize 15 vodećih industrijskih grana, sa top 20 vodećih kompanija u svakoj od njih. Na samoj ceremoniji govorili su, osim privrednika, i ministri-predstavnici Vijeća ministara, Vlade FBiH i Vanjsko-trgovinske komore BIH.

INZ je i na ceremoniji u ilidžanskom hotelu “Hills”, imao prezentaciju koja je privukla pažnju velikog broja privrednika i gostiju. Promoviran je i upravo objavljeni Katalog usluga INZ, koji na 36 stranica predstavlja sve zavode, službe i odjeljenja, ali i donosi registar svih usluga koje INZ pruža.

Zbog svega pobrojanog, značaj INZ-a kao institucije je poseban u kontekstu djelovanja u domenu javnog zdravlja, asistencije građanima i prevenciji bolesti, ali i domenu tržišnog poslovanja i ekonomske samoodrživosti. Posebna pažnja, od samog osnivanja, posvećena je uvođenju inovativnih poslova, metoda, te principa djelovanja, po čemu je INZ postao prepoznatljiv i van granica BiH.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Back To Top