skip to Main Content

FOTO: INZ podržao odbojkaški turnir “Uvijek postoji izbor, biraj sport”

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv droga, 26. juna, Institut za zdravlje i sigurnost hrane sa zadovoljstvom je podržao odbojkaški turnir pod motom “Uvijek postoji izbor, biraj sport “, koji se po drugi put održava u Zenici.

Turnir održan u subotu  22. juna organizovan je od strane odbojkaškog kluba “Čelik-Volley”, a okupio je timove iz različitih gradova s ciljem promocije zdravog načina života i skretanja pažnje na važnost borbe protiv upotrebe droga.

Kao institucija posvećena unapređenju zdravlja i prevenciji bolesti, prepoznajemo važnost ovakvih događaja u borbi protiv zloupotrebe droga.

Sport ne samo da poboljšava fizičko zdravlje, već i pomaže u izgradnji discipline, timskog duha i samopouzdanja, što su ključni elementi za prevenciju zloupotrebe droga.

Također su  organizovane radionice i predavanja o važnosti prevencije zloupotrebe droga od strane Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK.

Služba za školsku higijenu  Instituta za zdravlje i sigurnost hrane je uvijek spremna da pruži podršku manifestacijama koje promovišu zdravlje i prevenciju zloupotrebe droga.

Naša kontinuirana podrška ima za cilj unapređenje sportskih aktivnosti i podsticanje mladih da se aktivno bave sportom.

“Sport nam daje snagu i nadu. Na ovaj Međunarodni dan borbe protiv droga, pokažimo mladima da uvijek postoji izbor – i neka taj izbor bude sport,” zaključuju iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane.

Back To Top