skip to Main Content

FOTO: INZ na susretu najuspješnijih kompanija BiH

U organizaciji “Poslovnih novina” danas (četvrtak) je u Sarajevskom hotelu “Europe” organizovan susret bonitetnih kompanija u Bosni i Hercegovini, čelnih ljudi Vanjskotrgovinske komore BiH i Ziraat banke u BiH. Sastanku su, u ime INZ-a, prisustvovali direktor dr. Senad Huseinagić i šef Službe za ekonomske odnose INZ-a Edin Fetić.

Prema analizama i podacima koje su prikupile “Poslovne novine” i njihov partner LRC, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) ima kontinuiran rast poslovnih aktivnosti na tržištu, i to iz godine u godinu.

– INZ je lider u brzorastućim kompanijama u Bosni i Hercegovini. Vaš izuzetan i kontinuiran poslovni uspjeh kao privrednog pobjednika zaslužuje da bude prepoznat i priznat kao vrlo važan faktor u razvoju ekonomije jedne zemlje u 2021. godini. Projektom, preduzeće ste čiji su poslovni procesi u savršenom skladu i stvarne su poduzetničke zvijezde. Vaša godišnja stopa rasta (CAGR) iznosi 11, navodi se u dopisu organizatora za ovaj skup.

“Poslovne novine” po četvrti put realizuju ambiciozan projekat „Brzorastuće kompanije u Bosni i Hercegovini i regiji“. U okviru projekta, koji je prvi ove vrste i obima u BiH, primarni ciljevi jesu istražiti faktore uspjeha ovih
kompanija u BiH, rangirati ih po različitim parametrima rasta i promovirati uspješne modele poslovanja. Projekat će biti krunisan specijalnom publikacijom koja će biti posvećena ovim kompanijama, a bit će objavljena u mjesecu maju ove, 2021. godine. Publikacija će sadržavati rangiranje domaćih i regionalnih brzorastućih kompanija, istaknut će njihovu važnost za bh.ekonomiju, predstaviti pozitivne prakse koje mogu poslužiti kao primjer te prezentirati mogućnosti i potencijale poticaja daljeg rasta ovih kompanija u BiH. Poseban prostor za afirmaciju i predstavljanje brzorastućih kompanija bit će rezervisan i na novoj poslovno-analitičkoj platformi Poslovnih novina.

Direktor Instituta dr. Huseinagić je predstavio poslovanje i tržišni nastup INZ-a, koji ima značajan udio u poslovanju Instituta, uz njegovu javno-zdravstvenu primarnu funkciju. Koncept samog događaja je B2B susreti, tokom kojih je značajan broj prisutnih predstavnika bh. kompanija iskazao interes za rad i djelovanje INZ-a.

Back To Top