skip to Main Content

FOTO: Stručnjaci iz INZ-a na predavanju žepačkim prerađivačima mesa

U organizaciji Udruženja “Žepačkih kobasičara – Xepcio farcimeni” u nedjelju je, u žepačkom naselju Radovlje, održano predavanje za domaćine, prerađivače mesa, uzgajivače svinja, ljubitelje dobre domaće kobasice i sve one koji su željeli dobiti kvalitetne informacije o ovim temama.

Dva od četiri predavača su bila iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

O Održivosti proizvoda ovisno o tehnologiji proizvodnje u različitim uvjetima čuvanja govorio je dr. vet.med. Benijamir Haurdić.

Na temu “Svinjska kuga u kontekstu preventive i biosigurnosnih mjera na farmama” govorio dr.vet.med Muhamed Gladan, rukovoditelj Veterinarskog zavoda uokviru INZ.

Izvještaj o zoonozama na području Žepča elaborirao je dr.vet.med. Anto Tomić, dok je o “Putu prema Žepačkoj kobasici” kao zaštićenom brendu govorio prof.dr. Vladimir Margeta.

 

Back To Top