skip to Main Content

INZ se zahvaljuje svim osobama koje su se prijavile ili interesovale za projekt “21 dan do zdravih navika”

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica se zahvaljuje svim osobama koje su se prijavile ili interesovale za projekt “21 dan do zdravih navika”

Za manje od 24 sata zaprimili smo višestruko više prijava od mogućih kapaciteta i plana za realizaciju aktivnosti tokom aprila, te više nismo u prilici da primamo Vaše prijave.

U narednih nekoliko dana Tim Centra za promociju zdravlja Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica će kontaktirati aplikantice radi dobijanja detaljnijih informacija o njihovim zdravstvenim i drugim navikama, a radi što kvalitetnijeg izbora 21 izabranice za ovaj projekt.

Obzirom da smo dobijali upite da li se moguće u ovaj projekt uključiti na komercijalnoj osnovi, obavještavamo javnost da Institut za zdravlje i sigurnost hrane ne može podržavati ili provoditi komercijalne projekte, nego isključivo projekte iz domena javnog zdravstva.

Našim sugrađankama sugerišemo da, ukoliko već ne budu izabrane u ovu grupu, na internet i Facebook stranici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, kao i putem medija koji prepoznaju važnost ove teme, prate sami projekt. Tokom aprila ćemo svakodnevno objavljivati savjete o tome kako da brinu o svom zdravlju, zdravim navikama u ishrani, fizičkoj aktivnosti i zdravom životu uopće.

Nakon što se početkom aprila odabere grupa osoba koja će učestvovati u projektu, one će biti ispitane od strane nutricionistkinje, te dobiti dalje upute o daljim aktivnostima.

Svima koji su nakon kontaktirali zahvaljujemo na interesu za ovu kampanju i rad Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Back To Top