Antimikrobna rezistencija (AMR) nastaje kada bakterije, virusi, gljivice i paraziti više ne reaguju na antimikrobna…
Čaušević i Haurdić autori stručnog članka u časopisu MASO INTERNATIONAL u Češkoj
Magistar upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane i Quality manager (QM) u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Benjamin Čaušević i mr.sci. Benijamir Haurdić, dr.vet.med., autori su stručnog teksta “Aktivnosti enzima u medu”, objavljenog u najnovijem izdanju časopisa “MASO INTERNATIONAL”, objavljenog u Češkoj Republici.
Ovaj časopis – žurnal za prehrambenu nauku i tehnologiju izdaje Fakultet veterinarske higijene i ekologije Univerziteta za veterinu i farmaceutsku nauku u Brnu, a izlazi dvaput godišnje. Uz Haurdića i Čauševića, autori članka su i prof.dr. Midhat Jašić i dr.sc. Meho Bašić, sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta Tuzla.
Tekst je napisan i objavljen na engleskom jeziku, a njegova šira verzija, navedeno je, je objavljena na internet stranici češkog časopisa. Čestitamo našim kolegama.